Ricardo Guillén
 

Utbildning

utbildning.png

Jag lär ut en medvetandeprocess som heter Nonviolent Communication (NVC). Processen innehåller verktyg som hjälper människor mötas. Därmed påskyndas utveckling hos individer, i organisationer, och samhälle.


Övning ger färdighet

Det första många lär sig om NVC är teori. Vi lär oss de fyra komponenterna, kanske ”hur man ska säga enligt NVC”, och ett antal tumregler för kommunikation. I det läget är det frestande att tro oss vara färdiglärda.

För mig är teorin en bra början, men det är övandet som hjälper oss integrera kunskaperna, så de blir en naturlig del av hur vi agerar i praktiken.

När jag lär ut NVC anpassar jag innehållet efter var en grupp befinner sig i sin utveckling. Syftet är att ge det verktyg, den klarhet, eller den övning jag tror gör störst skillnad för den uppgift individen eller gruppen vill lösa.


Föreläsningar, kurser och workshops

Oftast håller jag kurser i samarbete med studieförbund. Jag skräddarsyr också utbildningar på beställning. Vill du få reda på när jag håller kurs nästa gång? Ge mig din mailadress så säger jag till när jag har något inplanerat.

Utbildning passar när människor själva vill skapa förändring över tid. Om den hjälp du, din relation eller organisation behöver är mer akut kan medling vara ett alternativ. Vill du ha hjälp att sortera kring en situation, ett val, eller relationer, läs mer om handledning.

 

Lästips

42 Nyckelskillnader
av Katarina Hoffmann & Liv Larsson

NVC, ett språk för livet
av Marshall B. Rosenberg