Tillbaka till alla evenemang

Malmö NVC Community #19 – Äkthet

  • STPLN 3 Stapelbäddsgatan Malmö, Skåne län, 211 75 Sweden (se karta)

Om workshopen

Som barn visade våra kroppar och ansikten – ofiltrerat – vad som pågick inuti oss. Nånstans på vägen möttes vi av budskap som vi kom att tolka som att vi inte är okej.

Vi lärde oss att det som pågår i oss kan vara fult, äckligt, dåligt och behöver döljas. För att skydda oss började vi spela sociala spel. Vi började förställa oss, och i någon mening vara mindre autentiska för att klara av sociala situationer.

Dilemmat är att när vi gör det, så kostar umgänge energi, när det hade kunnat vara så närande. Vi blir dessutom berövade på högkvalitativ kontakt, som ju är ett livsviktigt behov. Men hur vågar vi visa oss, givet att det är så sårbart?

Under den här kvällen kommer vi med små steg utforska sårbarhet, och på lagom svårighetsgrad träna på äkthet. Våra kroppar kan på så sätt få en ny upplevelse som senare kan hjälpa oss komma ihåg att förknippa äkthet med kontakt.

Vi kommer göra detta varsamt, utan att "köra över" eller revoltera mot rädslan. Istället behöver vi omfamna vår rädsla och se hur den hjälper oss. Workshopen bygger på insikter från Nonviolent Communication (NVC) och Lee Glicksteins Speaking Circles, och passar särskilt väl för dig som vill, exempelvis, på ett tryggt sätt arbeta med din rädsla att prata inför grupper.

Vegansk och glutenfri fika kommer finnas. Kostnad: Frivilligt bidrag, 0-300 kr. Förkunskapskrav: Inga!